top of page

SPX Bursa Cup Tamamlandı!




Geçtiğimiz aylarda İstanbul ve Ankara’da düzenlenen SPX Pickleball Cup’ın üçüncüsü 24-25 Ağustos tarihlerinde Bursa’da gerçekleşti. Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Hüdavendigar Parkı Pickleball Kortlarında iki gün süren bu turnuvada birçok sporcu kıyasıya mücadele etti.

Açık alanda ilk kez düzenlenen turnuvada 5 farklı ülkeden 70’den fazla sporcu Pickleball sporunun heyecanını sonuna kadar yaşadı.

 

 

İlk Gün Oynanan Çiftler Kategorilerinde Gün Boyu Heyecan Devam Etti

 

Erkek Çiftler ve Kadın Çiftler kategorilerinde gruplardan 1. ve 2. olarak çıkan takımlar çeyrek finalde karşı karşıya geldi. 11 sayı üzerinden oynanan tek setlik maçları kazanan takımlar yarı finale çıkmaya hak kazandı.

 

 

Erkek Çiftler kategorisinde yarı finalin ilk mücadelesinde Ömer Faruk Temel-Mehmet Ali Kaynar ile Hadi Nasseri-Mohammad Akbari takımları boy gösterdi. Setlerde 2-0 üstünlük sağlayan Ömer Faruk Temel-Mehmet Ali Kaynar ikilisi Erkek Çiftler kategorisinde finale adını yazdıran ilk takım oldu.

 

Yarı finaldeki diğer mücadele, Mustafa Enes Debik-Ahmet Kılıçin ile Mehmet Fatih Ertürkmen-Fatih Dervent takımları arasında gerçekleşti. Kıyasıya geçen mücadelenin ardından 2-0’lık skorla finale çıkmayı başaran taraf Mustafa Enes Debik-Ahmet Kılıçin ikilisi oldu.

 

 

Kadın Çiftler kategorisinde izleyenleri hayran bırakan yarı final karşılaşmalarında ilk mücadele Damla Büyük-Canay İmrek ile Neslihan Oğhan-Lara İrtem takımları arasındaydı. Uzun süren mücadelenin ardından setlerde 2-0 üstünlük sağlayan Neslihan Oğhan-Lara İrtem ikilisi Kadın Çiftler kategorisinin ilk finalisti oldu.

 

Yarı finalin diğer karşılaşması ise Raziyenur Bakır-Belin Tekin ile Makbule Katırancı-Didem Katırancı takımları arasında gerçekleşti. 2-0’lık üstünlükle finalin ikinci takımı

Raziyenur Bakır-Belin Tekin ikilisi oldu.

 

 

Çiftler Kategorilerinde Final Maçları İzleyenleri Hayran Bıraktı

 

Erkek Çiftler kategorisinin final maçında Ömer Faruk Temel-Mehmet Ali Kaynar ile Mustafa Enes Debik-Ahmet Kılıçin takımları arasında geçen kıyasıya mücadelede şampiyonluğu elde eden takım 2-0’lık galibiyetle Ömer Faruk Temel-Mehmet Ali Kaynar ikilisi oldu.

 

Kadın Çiftler kategorisinde ise günün en heyecanlı rallileri ile izleyenleri hayran bırakan final mücadelesi gerçekleşti. Raziyenur Bakır-Belin Tekin ile Neslihan Oğhan-Lara İrtem takımları arasında gerçekleşen bu mücadelede şampiyonluğu elde eden takım 2-0’lık üstünlükle Raziyenur Bakır-Belin Tekin ikilisi oldu.

 

 

Öte yandan heyecan dolu 3. lük müsabakalarından galibiyetle ayrılan takımlar Erkek Çiftler kategorisinde Mehmet Fatih Ertürkmen-Fatih Dervent ikilisi olurken Kadın Çiftler kategorisinde Damla Büyük-Canay İmrek ikilisi oldu.

 

 

Turnuva Heyecanı 2. Gün Oynanan Karışık Çiftler Kategorisiyle Kaldığı Yerden Devam Etti

 

Karışık Çiftler kategorisinde gruplarda 1. ve 2. olan takımlar çeyrek finale yükselerek mücadeleye devam etti. 11 sayı üzerinden oynanan tek setlik maçları kazanan takımlar yarı finale çıkmaya hak kazandı.

 

Yarı finalin ilk mücadelesi Mehmet Fatih Ertürkmen-Belin Tekin ile Mustafa Enes Debik-Canay İmrek takımları arasında gerçekleşti. Kıyasıya geçen mücadeleyi 2-0 üstünlükle tamamlayan Mustafa Enes Debik-Canay İmrek ikilisi finale adını yazdıran ilk takım oldu.

 

Yarı finalin diğer karşılaşması Ahmet Kılıçin-Damla Büyük ile Polatkan Ayvaz-Lara İrtem takımları arasında oynandı. İzleyenlerin hayran kaldığı, mücadelenin zirveye taşındığı bu karşılaşmadan galip ayrılarak finale adını yazdıran takım 2-1 üstünlükle Polatkan Ayvaz-Lara İrtem ikilisi oldu.

 

Final maçında karşı karşıya gelen Polatkan Ayvaz-Lara İrtem ile Mustafa Enes Debik-Canay İmrek arasında heyecanı bitmeyen ralliler yaşandı. Seyircilerin heyecanla takip ettiği final mücadelesinden 2-1’lik skorla galip gelen takım Polatkan Ayvaz-Lara İrtem ikilisi Karışık Çiftler kategorisinde şampiyon oldu.

 

Bir diğer heyecanlı mücadele ise 3.’lük derecesi için Ahmet Kılıçin-Damla Büyük ile Mehmet Fatih Ertürkmen-Belin Tekin takımları arasında oynandı. Uzun süren mücadeleden galip ayrılan takım 2-1 üstünlükle Mehmet Fatih Ertürkmen-Belin Tekin ikilisi oldu.

 

 

Böylece turnuva sonunda dereceye giren takımlar şu şekilde oldu:

  Erkek Çiftler:

1.     Ömer Faruk Temel-Mehmet Ali Kaynar

2.     Mustafa Enes Debik-Ahmet Kılıçin

3.     Mehmet Fatih Ertürkmen-Fatih Dervent

 

  Kadın Çiftler:

1.     Raziyenur Bakır-Belin Tekin

2.     Neslihan Oğhan-Lara İrtem

3.     Damla Büyük-Canay İmrek

 

  Karışık Çiftler:

1.     Polatkan Ayvaz-Lara İrtem

2.     Mustafa Enes Debik-Canay İmrek

3.     Mehmet Fatih Ertürkmen-Belin Tekin

 

 

SPX Pickleball Ankara Cup'da mücadele eden tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Bir sonraki uluslararası turnuvada görüşmek dileğiyle!

Comments


bottom of page